BoråsBorås!

Igår morse var det dags för en av årets stora överraskningar. Den årliga debuten med isskrapan. Varje år samma sak. Naturligtvis utan handskar och isen satt som berget på rutan. Har dessutom en hyrbil några dagar eftersom min är på reparation. Första frågan var naturligtvis om det fanns någon isskrapa alls.

Igår kväll var jag på ett möte med BoråsBorås. Det är ett samarbete mellan Borås Stad och Näringslivet. Två gånger per år bjuds tjänstemän i stadens tjänst in till ett ERFA-möte med företrädare för näringslivet.

Brukar vara en intressant tillställning som handlar mycket om att knyta kontakter, men som också bjuder på intressanta föreläsare.

Den här gången var det Ilmar Reepalu. Den icke obekante kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Han berättade på ett fängslande, fascinerande, engagerande och väldigt roligt sätt om Malmös resa från en krisort på 60-talet till en väldigt framgångsrik stad med ett världsrykte.

Det var värt varenda minut att lyssna på honom.

Måste erkänna att min bild av Malmö förändrades en del. Konstaterade också vilken konstig bild man ofta får via media. Jag tänker på beskrivningen av Rosengård i media, som Reepalu i och för sig bara nämnde i förbifarten. I media beskrivs det som en förort till Malmö. Rosengård ligger mitt i sta’n. Eller som Reepalu beskrev det: På barnvagnsavstånd från centrum.

Förr beskrevs det bästa med Malmö som närheten till Köpenhamn. Idag använder Köpenhamn Turning Torso i en reklambroschyr för en mässa för arkitekter och designer, när man ska locka deltagare till mässan.

Tiderna ändras.

Malmö används idag som det goda exemplet världen över på en stad som kommit väldigt långt i miljöarbetet.

När nu Borås går in i ett nytt skede med BoråsBorås och bildar ett destinationsbolag med en vision att göra Borås mer attraktivt att leva , bo, arbeta och studera i samt att besöka, får vi hoppas att resan blir lika bra och framgångsrik som Malmös resa.

Reepalu beskrev också hur viktig en högskola är. Och att den ligger väldigt centralt. Det ger en levande stad med rörelse, caféer och restauranger. Vi har en högskola och den ligger mitt i stan. Den är också viktig därför att det är ur den som framtidens företagsentreprenörer kommer. Företagen söker sig också till orter där välutbildad arbetskraft finns.

Thomas Bogsjö
Kontorschef
Handelsbanken Borås Viared

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: