Helg, tennis, fotboll och en del annat

Fredag eftermiddag och snart dags att fira helg. Just fredagskvällen är härlig. Då blir det oftast lugnt med lite god mat och ett glas vin.

I morgon bär det av till Varberg för en tennisturnering. Vi åker ner redan på förmiddagen trots att matchen är först på eftermiddagen. Ska bli skönt med en dag i semesterstaden, trots hösten.

Hoppas vi hinner hem till matchen på TV i morgon kväll när Sverige möter Danmark i en viktig match i VM-kvalet . Ska bli väldigt kul att se.

Var och lyssnade på Lars-Johan Jarnheimer, förre Tele2 chefen, på lunchen idag. Han var dagens gäst på Handelsklubben. Mycket intressant att lyssna på. Dessutom väldigt rolig. Det var många anekdoter från de företag han har jobbat i och de ledare han jobbat med. Erling Persson, Ingvar Kamprad och Jan Stenbeck är ju profiler som har skapat och skapar mycket kring sina personer.

Jarnheimer pratade mycket om hur viktigt det är att vara nära kunden och berättade bl a om hur svårt det att varit i mobiloperatörsvärlden där tekniker styrde och ställde, istället för marknadssidan som satt nära kunden. Just närheten till kunden var väldigt tydligt hos de ledare han berättade om. T ex Kamprad som då och då ställde sig i butiken för att packa upp varor och för att ”känna” av kunden.

Vi försöker bygga vår verksamhet väldigt mycket kring just det. Det är därför vi på kontoret har så stort ansvar för affären med kunden. Samtidigt kan vi inte vara på plats jämt och därför finns det ett antal alternativ för att kunden alltid ska kunna göra sin affär när man vill göra den och inte bara när vi är på plats. Internet och Telesvar finns ju som alternativ sedan länge, men ibland kan man behöva prata med någon också. Oavsett tid på dygnet och oavsett veckodag.

Därför finns också Handelsbanken Direkt som är en tjänst där man kan få personlig service dygnet runt sju dagar i veckan. Ett intressant sätt att få hjälp av ”oss” när vi inte är på plats. När det där händer som inte får hända och som alltid händer söndag kväll. Eller när man är på resande fot då allt bara måste fungera.

Har testat det själv och konstaterat att bemötandet är väldigt trevligt och bra. I och med att man identifierar sig så är det aldrig någon tvekan om vem jag är. Jag hoppas i och för sig att jag inte behöver använda det så ofta, men det kan vara bra att ha. Inte bara när något inte fungerar utan också när man t ex en söndagskväll funderar på något (t ex en placering) och behöver ha en del synpunkter.

Ett bra komplement helt enkelt för att kunna göra sin affär närsomhelst.

Trevlig helg!

Thomas Bogsjö
Kontorschef
Handelsbanken Borås Viared

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: