Intressanta föredrag

Var igår eftermiddag på Connect Västs Finansieringsforum. En av talarna var Therese Albrechtson. Therese har blivit en frontfigur för ung, kvinna och entreprenörsskap.

19 år gammal startade hon sitt första företag. Eftersom ingen trodde på henne fick hon slita hårt för att få ihop den finansiering som krävdes. Företaget var en fortsättning på det s k UF företag hon startade under gymnasietiden tillsammans med några klasskamrater.

Idag 24 år gammal har hunnit starta flera framgångsrika företag. Hon har fått ett stort antal utmärkelser för sitt entreprenörsskap, bl a är hon utsedd till Europas bästa unga entreprenör av Business Week.

Mycket inspirerande och fascinerande att lyssna på.

Kan också nämna att jag är med som rådgivare till ett UF företag på SE-Skolan i Borås. Har varit det några gånger och tycker det är viktigt att vi vuxna delar med oss av vår erfarenhet och kunskaper.

Therese nämnde några namn igår. Både de som inte trodde på henne och som därmed fick henne att kämpa ännu hårdare och de som till slut stöttade henne.

I morse var det frukostmöte i Elfsborgs regi. Bl a berättade Magnus Haglund en del om året, ur ett perspektiv som man inte får om man enbart läser tidningen. Det handlade bl a om den fantastiska sommaren med Europaspel, där Elfsborg bl a slog ut Portugisiska Braga, ett lag som idag leder portugisiska ligan efter sju raka vinster. Det sätter en ännu högre prägel på Elfsborgs bedrift.

I höst har det fokuserats mycket på tre matcher i september då Elfsborg släppte in elva mål. De senaste fyra matcherna har Elfsborg släppt in ett mål. Det har på något sätt försvunnit i den bild vi får.

Det är alltid inspirerande att lyssna på Magnus.

Thomas Bogsjö
Kontorschef
Handelsbanken Viared

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: