Handelskammardagen

Det blev hockey igår kväll. Tyvärr förlust för Borås mot Rögle. Ser ut som Borås kommer att få ytterligare en jobbig säsong i Allsvenskan.

Uppe med tuppen idag och tidigt iväg till jobbet. Var på plats 7.15. Det händer mycket nu.

Gav mig vid lunchtid iväg till Göteborg för Handelskammardagen. Lyssnade först på en Stefan Jacoby. Volvo Cars VD. Intressanta tankar, bl a om ledarskap. Han var något försiktig att uttala sig om svenskar.

Sedan ett pass med Göteborgs Hamn. Det var väldgit intressant att höra. Det började med en professor från Chalmers som berättade om containertrafikens utveckling i världen. Vi fick en tydlig bild av vilket enormt flöde det är över världen och hur utveckling fullständigt rasat iväg sedan början på 70-talet.
det följdes av Göteborgs Hamns VD. Den klart största hamnen i världen men en lilleputt i ett globalt perspektiv där Rotterdam är jätten. Ändå är Göteborgs Hamn otroligt viktig som ett nav i det nordiska varuflödet.
En (udda) del som ökar i Göteborg är anlöp av kryssningsfartyg. Nästa år kommer 64 kryssningsfartyg till Göteborg. Hans högsta önskan var en utbyggnad av järnvägen till Hamnen. Otroligt viktig för hamnens utveckling och därmed för vår välfärd.

Till sist lyssnade jag på en paneldiskussion om kinesiska aktörers intresse av att investera i företag i väst. Bl a deltog Handelsbankens Frédéric Cho. Mycket intressant att lyssna på.

Viktigt att delta för att få en bild av vad som händer. Hann dessutom mingla och träffa en massa intressanta människor i pauserna.

…och i morgon är en ny dag.

Thomas

Annonser

Ett svar to “Handelskammardagen”

  1. postage rates Says:

    Handelsbanken announces the opening of Branch 112 in the West Sussex City of Chicester. Where next?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: