Allsvenskan avslutad

Tisdag morgon. Tidigt på jobbet och för en stund för mig själv. Tycker det är en bra stund på dagen. Hinner fundera igenom dagen och förbereda mig i lugn och ro.

Såg Elfsborg i årets sista Allsvenska match i söndags. En härlig avslutning som till stor del var en hyllning till Johan Karlsson som gjorde (troligtvis…) sin sista match efter många år i gulsvart.

Matchen i sig var bra och hade bra udnerhållningsvärde. En klockren seger som kunde blivit några mål större.

Spekulationerna har gått vilda ett tag. Ska Haglund få gå? Vilka spelare håller inte? Varför går det så dåligt för Elfsborg? Efter serieslutet fortsätter diskussionerna. Att fotboll engagerar många kan man konstatera.
I tidningen börjar sportjournalister lista bästa och sämsta. Säsongen analyseras. Varför fungerar det inte? Vad är det som inte fungerar? Finns det någon konflikt vi kan få att blossa upp?

I mina ögon har Elfsborg gjort ytterligare en bra säsong. Medalj för sjätte året i följd. Som innebär spel i Europa även nästa år. Det är riktigt bra gjort. Tränarduon Haglund och Wttergren har gjort ett bra jobb och ska vara kvar. Punkt. Samtidigt vet jag att både spelare, ledare och övriga som arbetar i klubben är besvikna över att man inte var med och fightades om guldet in i det sista. Det bådar gott inför nästa år.

Nyligen försökte media få en konflikt att blossa upp. På frågan om vilka tränare som betytt mest för honom svarade Anders Svensson – Peter Wettergren, och inte Magnus Haglund. Det skulle tydligen innebära en konflikt.
Det har jag svårt att förstå. Om man som ledare väljer att ha duktiga människor omkring sig så är det i mina ögon en styrka. Att vara så stark ledare att man väljer att t o m ha de som är bättre än vad man själv är på vissa områden visar på ett starkt ledarskap. Det är precis så ett bra ledarskap fungerar.

Hoppas att du får en bra dag!

Thomas

Annonser

Ett svar to “Allsvenskan avslutad”

  1. Mikael Bogsjö Says:

    Håller med dig helt och hållet bror. För oss som följt laget LÄNGE är det obegripligt att man kan kritisera klubben så hårt efter de senaste årens resultat. 6 år i rad med topp 4. Enda perioden i klubbens historia som motsvarar detta är 1935-1947 när IFE tog 10 1-4placeringar på 13 år, 3 guld inräknat.(Var inte med själv då). Följer med stort intresse gulsvarts vidare öden och äventyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: