Sustainability

Hållbar utveckling. En viktig och stor fråga. En bank är en stor och viktig spelare i samhället på många sätt.

Ansvarsfullt företagande eller Corporate Social Responsibility (CSR) är något som många företag på frivillig basis redovisar i en särskild hållbarhetsrapport. Ett viktigt dokument inte minst i samband med rekrytering av unga medarbetare som kanske har en annan syn på vem man vill arbeta för än vad äldre generationer har.

För vår del innehåller hållbarhetsredovisningen ett antal punkter. Socialt ansvarstagande innebär bl a att vara en ansvarstagande arbetsgivare och värna om individen med ett starkt fokus på jämställdhet.

Självklart är direkt miljöpåverkan en viktig del. Att minska tjänsteresor och istället mötas med teknikens hjälp i form av telefon- och videokonferensr är ett sätt. Ett annat sätt är att erbjuda bra och effektiva tjänster via digitala medier där kunden själv bl a kan öppna konto. All information finns på skärmen och man slipper en massa papper. Ju fler som använder tekniken desto mindre miljöpåverkan.

Banken är också bidragsgivare till ett antal organisationer inom ramen för socialt ansvarstagande. World Childhood Foundation är en sådan.

En väldigt viktig del som man kanske inte tänker på direkt är vårt grundläggande sätt att driva bank. Vi är en av världens mest kostnadseffektiva banker. Banken drivs med mycket låga kostnader. Vi gör inga investeringar förrän de är absolut nödvändiga och väl genomtänkta. Inga kontor byggs om ”i onödan”. Inga dyra huvudkontor. Så låga kostnader som det nånsin går.
Det innebär att resursutnyttjandet blir lågt. Väldigt lågt och effektivt.

Thomas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: