Onsdag 30 november 2011

De senaste veckorna kan beskrivas med ett: …jösses.

Några minst sagt intensiva veckor fyllda med massor av aktiviteter av olika slag. Här följer en kort sammanfattning.

Stipendieutdelning med stiftelsen Curamus. Stipendier delas ut till unga entreprenörer för att de ska kunna förverkliga sina idéer. Spännande att uppleva den energi och kraft som finns hos unga människor. Några tidigare stipendiater har jag följt i olika sammanhang. Träffade en av dessa någon dag senare. Idén och verksamheten har han och kompanjonen lagt i vila för att sätta sig på skolbänken och utbilda sig på Högskolan i Borås. Klokt val.

I samband med stipendieutdelningen berättade Knut Knutsson om den spännande auktionsvärlden. Fantastisk personlighet. Hoppas du också någon gång får höra hans berättelse om när han träffade prinsessan Romanova vars anfader var den siste ryske tsaren. Mycket spännande.

Borås Industri- och Handelsklubb hade förlagt sitt novembermöte, som vanligtvis är en fredag lunch, till en kväll. Gäster var Helge Skoog och Leif Mannerström. Mannerström har en spännande historia att berätta. Hans syn på mat och matlagning är också väl värt att lyssna på. Vällagad mat ska det vara och inga grönsaker i kors. Fick dessutom avnjuta en middag lagad av hans son.

Elfsborgsgalan 2011 gick av stapeln en lördag för ett par veckor sedan. En kul avslutning på säsongen där hela föreningen verkligen bjuder på sig själva. Hela spelatruppen är där med respektive. Ja, förutom de som var på landslagsuppdrag. Det är ett ansenligt antal som är det numera. Tänk, det är inte många år sedan som Elfsborg inte hade några spelare i de olika landslagen. Nu har man det och spelar i Europa varje år och slåss om toppen i Allsvenskan varje år.

Tyvärr, tycker jag, lämnar Magnus Haglund Elfsborg som ansvarig tränare. Han har lett Elfsborg till makalösa framgångar och fått oförskämt mycket kritik. En fantastisk personlighet och ledare. Önskar honom lycka till och hoppas på ett återseende. Hans tal under galan var mycket känslosamt. Som han beskrev det själv så är det inte så konstigt. Han har skapat sitt liv  till stor del i Borås. Flyttat hit som ung, skapat en karriär som fotbollstränare, träffat sin fru och bildat familj.

Igår blev det klart att Jörgen Lennartsson tar över efter Magnus. Säkert ett bra val. Elfsborgs ledning med Stefan Andreasson i spetsen har haft en fantastisk fingertoppskänsla under många år. Så är det säkert den här gången också.

Entreprenörsdagen är något som arrangeras av Entreprenörsprogrammet på Sven Erikssons skolan. En gymnasieskola. Dagen är riktigt bra. Vi är medarrangörer och startar dagen med en lunch med bl a dagens föredragshållare. Med på lunchen var två av dessa tre föredragshållar. Chefen för SVT Eva Hamilton och entreprenören Christoffer Ceasar. Inte varje dag man lunchar med chefen för SVT. En spännande personlighet som har mycket att berätta och som gör det på ett öppenhjärtligt sätt. Christoffer var en kille med mycket energi. 29 år och har redan hunnit med att starta många bolag. De första tidigt i tonåren.

Den tredje föredragshållaren var Pär Johansson. Mannen bakom Glada Hudik. Lite spännande var det att ha Eva Hamilton på samma scen som Pär Johansson med tanke på Uppdrag Gransknings program om honom och inblandning i det av Eva Hamilton.

Pär var fantastiskt rolig att lyssna på. Dessutom har han gjort ett makalöst jobb. Jag skrattade så det gjorde ont imagen och tårarna rann. Ska också erkänna att det blev lite fuktigt i ögonvrån när han visade ett inslag från melodifestivalen med Glada hudikgänget  och dessutom beskrev bakgrunden.

Handelskammaren arrangerar något som de kallar ”Oss emellan”. Gäst den här gången var Sven Hagströmer, ena halvan i Hagströmer & Qviberg. En man i ropet kan man säga utan att överdriva. Och många strängar på sin lyra. Bl a som mentor åt några gymnasieelever på en skola i Stockholm. Elever som de flesta skulle beskriva som värstingar.

Det var ett axplock. har dessutom hunnit med en del träning, sett både hockey och basket och smakat årets första julbord när vi hade julfest med kontoren i Sjuhärad.

Basket är riktigt kul att gå på. Borås ligger i topp och framgången ökar intresset. Hög stämning, mycket publik och bra idrott. Gå och se!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: