Torsdag 2 februari 2012

Livet är en lång kamp. På olika sätt. I stort som smått. För egen del har det sedan mitten av december varit att försöka bli av med en förkylning som inte velat ge med sig. Konsekvensen har bl a blivit ingen träning sedan 9 december. Bara att börja om igen med andra ord. Men så är det. Dags att ta nya tag. Naturligtvis en trivial fråga. Ibland använder man uttrycket ”det finns de som har det värre”. Så är det naturligtvis men samtidigt känns det tungt för den som är utsatt även av ”det lilla”.

Kundservice är för de flesta företag något som är centralt men som hanteras på olika sätt. Jag har tidigare skrivit om de mätningar som görs över nöjda kunder och där Handelsbanken ligger i topp år efter år. Igår fick vi en ny utmärkelse. Första pris för Bästa Service i kategorin banker och andra finansiella företag OCH första pris för Bästa Service i kategorin privata företag i alla branscher. Resultatet av en riksomfattande serviceundersökning som företaget ServiceScore gjort genom att fråga kunderna. Ännu ett bevis för att vi gör rätt.

Läste en rapport som Svenskt Näringsliv tagit fram över lönsamheten hos svenska företag. 78% av den rena vinsten som svenska företag gör står de företag för som är äldre än 20 år. En slutsats av undersökningen enligt Svenskt Näringsliv är att det inte är tillgången på kapital som är problemet. Flaskhalsen är att lönsamheten inte är tillräcklig. Företag yngre än 10 år går med förlust, som grupp, och det tar 20 år att nå en tillfredsställande vinstnivå. Frågan är varför det är så här. Undersökningen ger inget svar men Svenskt Näringsliv ska titta på det.

20 år innan lönsamhet innebär en generation. Kanske ligger det en del i det gamla talesättet: En generation bygger företaget, nästa generation förvaltar, tredje generationen förstör.

Annonser

2 svar to “Torsdag 2 februari 2012”

  1. 7H33 Borås Says:

    Härligt att se att du skriver igen ! Ring när du känner för en kopp & tjöt ! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: