Måndag 13 februari 2012

Tillbringade stor del av helgen i Göteborg. I går fick vi en föraning av våren. +2 grader, sol och härligt väder.

Tillbringade större delen av lördagen i ett kök tillsammans med ett gäng ”gubbar” som lagade mat under ledning av Pelle Danielsson, som driver restaurangen Hos Pelle, och hans kollega Henry Virta. Fantastiskt kul att få ta del av deras kunskaper och försöka lära sig en del. En sak jag lärde mig var hur man öppnar och rensar pilgrimsmusslor. Kan med fördel ätas råa. Får vid tillagning aldrig bli varmare än 50 grader.

Det har varit visst fokus på pensionsålder den senaste tiden efter stadsministerns utspel. Jag hörde inte intervjun med honom så jag vet egentligen inte vad han sa och sammanhanget. Däremot tror jag inte att det egentligen handlar om pensionsåldern utan om hur vi löser problemet. Lite slarvigt kan man säga att ”vi lever för länge”. I varje fall lever vi längre, betydligt längre, än när den nuvarande pensionsåldern spikades.  Dessutom reproducerar vi oss inte i tillräcklig grad. Konsekvensen blir att för få ska försörja för många.

Förmodar (hoppas…) att många tittar i det orange kuvertet när det kommer inom kort. Kan vara bra att få ett grepp om hur stor pensionen blir. En väldigt bra hjälp att stämma av sin egen pension är https://www.minpension.se/.  Efter att ha registrerat sig där uppdateras dessutom informationen över tiden, vilket gör att det blir lätt att stämma av då och då.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: