Lördag 17 november 2012

Lördag morgon. Veckans bästa stund.
Ensam med morgontidningen och en kopp kaffe.
Kan inte vara bättre.

Veckan som gått har varit en bra vecka för banken. Det är inte utan att man känner stolthet.

Pär Boman utsedd till årets ledare och Handelsbanken en av Europas bästa banker. Kanske den bästa.

Vårt sätt att driva bank  mejslades fast för 40 år sedan av Jan Wallander. Under åren har strategin justerats, morderniserats och anspassats till tiden. Men grunden har legat fast. Jag har varit med drygt 30 år av dessa 40. Under den tiden har banken haft fem VD:ar. Och då delades VD skapet de första åren.

Det är kontinuitet och långsiktighet. Strategin ligger fast. Hur det än blåser.

Vårt sätt att driva bank är i grunden väldigt enkelt. Vårt mål är att var mer lönsamma än vår konkurrenter. För att nå dit ska vi ha flest nöjda kunder och lägst kostnader. Lätt att förstå. Enkelt.

Dessutom är kontoren banken och bestämmer själva hur man vill driva banken. Och det kan jag garantera är väldigt tillfredsställande. Jag som kontorschef har ansvar för en egen resultat- och balansräkning. Kontoret jämförs varje månad med alla andra kontor. Det är lika spännande varje månad när resultatet kommer.

Konsekvensen att driva kontor i Handelsbanken är att det liknar väldigt mycket ett småföretagande. Vi driver våra egna små (ibland ganska stora) företag. Dvs. vi lever väldigt likt många av våra företagskunder.

Ikväll är det årets ”avslutningsfest” med Elfsborg. I år naturligtvis extra mycket pompa och ståt. Återkommer med kommentarer kring guldet.

Annonser

2 svar to “Lördag 17 november 2012”

  1. Gunilla Lööf Says:

    Hej Tomas. I tisdags var vi två Handelsbankspensionärer som satt i solen i Chania och pratade om denna framgångssaga. Vi är helt eniga med dig om att det är det delegerade ansvaret och långsiktigheten som är nyckeln till framgången. Det är fantastiskt härligt att se att ni alla fortsätter i den traditionen så att vi kan fortsätta att ha det bra i solen. Kram från Gunilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: