Tisdag 20 november 2012

Igår em/kväll var jag på Entreprenörsdagen i Borås. Den arrangeras av Entreprenörsprogrammet på Sven Erikssons skolan.

Ett mycket trevligt arrangemang av hög kvalitét. Arrangerat av ett program på en gymnasieskola.

Första kullen på Entreprenörsprogrammet började för 10 år sedan och har sitt ursprung i ekonomilinjen. En mycket central del av utbildningen är personlig utveckling. Under studietiden utvörs ett stort antal aktiviteter. Många av dessa handlar om kultur och hsitoria. Man går på museér, teater och opera. Ett antal resor genomförs. Tredje året besöker man ett collage i Californien i fem veckor.

Fantastiskt duktiga ungdomar.

Programmet stöttas av en föräldraförening – Entreprenörsprogrammets vänner.

Dagens stora begivenhet är föreläsningar av tre personer med olika inriktning. För vår del består dagen av en lunch med föredragshållarna samt representanter för Enreprenörsprogrammets vänner, för att sedan vara åhörare under föreläsningarna. Under gårdagens lunch satt jag intill Martina Haag, författare och skådespelerska, och förra året jämte Sveriges Televisions VD Eva Hamilton. Mycket intressanta och spännande människor.

Årets övriga föreläsare, förutom Martina Haag, var Jonas Berg och Janne Björg.

Janne stog  för den lokala prägeln. Boende strax utanför Borås och driver eventbyrå som heter Nine yards. 50 anställda och 140 mkr i omsättning säger lite om omfattningen på verksamheten.

Jonas Berg står för något mycket spännande. VD, en av grundarna och delägare i Macmyra. Han har en mycket spännande historia att berätta. Idén fick åtta studiekamrater (fyra killar och fyra tjejer) under en skidresa på nittiotalet. Ingen hade någon kunskap om eller större intresse av whisky. Bara en idé. Det måste gå att göra whisky i Sverige!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: