Söndag 25 november 2012

Söndag efter helg i Tångaberg. Det innebär lugn, tystnad och avkoppling. Ljuvligt!
Kan behövas ibland.

Idag är det tre veckor sedan Elfsborg vann Allsvenskt guld. En spännande vecka som avslutades på bästa sätt. Den inleddes på måndagen med hemmamatch mot Gefle. Skullebaravinna match. Och det gjorde man. Bortamatch på torsdagen mot Mjällby. Nyckelmatch. Vinst där och jag var övertygad om att det skulle bli guld. Sedan hemma sista omgången mot Åtvidaberg. Allt i egna händer. Enda utmanaren Malmö möter AIK borta. En tuff match. Det skulle nog gå vägen…

Vi var matchvärdar sista matchen. En chansning när det bestämdes. Det kunde vara en betydelselös match, men det kunde också vara en guldmatch. Ett matchvärdskap innebär en hel del. Vi har ett stort antal gäster som skall trivas. Mycket aktiviteter innan matchen.
Det innebär också att pris till matchens lirare i varje lag ska delas ut. Konstaterade tidigt att om det blev guld så skulle den ceremonin bli en utmaning. Samtidigt förmodligen ganska trevlig.
Eftersom Malmö hamnade i underläge i Stockholm så blev det en lugn och trevlig avslutning. Strax före matchslutet gick jag ner för att dela ut prisen. Vilket slutade med att jag var med på innerplan och firade. Kul upplevelse!

Direkt efter matchen var det firande med bubbel i restaurangen på arenan. Efter en stund kom spelare och ledare. Och kaoset var fullständigt.

Senare på kvällen var det guldfest på stan. Den där festen som alla innan matchen förnekade att den ens planerades. Den var väldigt välorganiserad och välplanerad.

Förra lördagen var det dags för nästa firande. Den årliga Elfsborgsgalan efter säsongen gick av stapeln. Mycket trevligt ordnat från en förening/organisation som bjuder väldigt mycket på sig själv. Inte minst spelarna som vi fick se på scen i bejublade uppträdanden.

Hoppas vi får uppleva det om ett år igen!

Och innan dess ett kval till Champions League. Ska bli väldigt kul. Förmodar att hoppet finns hos alla lag som får möjligheten. Hoppet att gå till ett gruppspel i CL. Och sedan vidare därifrån till ett slutspel. Men vägen dit är väldigt lång. Skillnaden är enorm. Och resurserna helt olika.
För några år sedan spelade Elfsborg gruppspel i Europa League. I kvalet fick man bl a möta spanska Valencia.
Valencia hade ett tiotal heltidsanställda som enbart jobbade med klubbens spel i Europa. Två team oberoende och ovetande om varandra besökta Borås innan matchen för att reka. Valencia omsätter ca. 1 mdr SEK/år. Elfsborg omsätter 100 mkr. Och då hör inte Valencia till de riktigt stora klubbarna. De som omsätter upp mot 4 mdr SEK.
Lite olika förutsättningar.

Efter ett Allsvenskt guld i Borås kan man konstatera att fotboll engagerar och enar. Förmodligen mer i en stad av Borås storlek än i en större stad där ett guld förmodligen försvinner i allt annat.
Det har varit väldigt få sammanhang de senaste veckorna där fotboll INTE varit ett samtalsämne.

Tror vi kommer leva på detta länge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: