Söndag 24 mars 2013 – Träning

Jag är van att träna.

Har liksom gjort det under många år. Började 0m 11-12 åring med någon form av organiserad träning. Senare blev det väldigt mycket träning.
Har väl aldrig hållit upp egentligen.

De senaste 25 åren har träningen varit av motionskaraktär. Eller kanske mer eller mindre konstant rehabträning efter allt slitage som kroppen har fått utstå. De senaste åren har känslan varit att det blir liksom inte bättre.

Men nu jäklar. Efter några månader med sjukdom och ovisshet så är Bogsjö tillbaka igen! Med full kraft.

Fitnessfighten och träningen under Jarmos ledning i februari var perfekt. Några kilo lättare och genomtränad gav mersmak. Har fortsatt träningen under mars  men med en något annan inriktning. Nu har det varit starkt fokus på kondition. I mitt fall har det inneburit många spinningpass eftersom knäna inte vill tillåta så mycket annat. MEN har testat lite promenader och lättar jogging. Med väldigt positiva resultat. Dvs. utan att knäna har smärtat.

Funderar på att köpa nya joggingskor och löparkläder. Snacka om att vara optimistisk.

Då och då genom åren har jag kört en ”träningsvecka”. Ofta i samband med ledighet. Ska erkänna att det var några år sedan sist. Men förra veckan blev det en träningsvecka igen. Åtta pass på fem dagar blev det. Sex spinningpass, några bara spinning några spinning/styrka, och två pass core. I fredags och igår var jag rejält trött, men det var samtidigt en väldigt skön känsla. En välförtjänt trötthet.

Det märks också att träning gör nytta och ger effekt. En effekt är all energi man får. Det fullständigt sprutar ur kroppen och det känns som man ska orka hur mycket som helst. Dessutom sover man hur bra som helst.

Lördag och söndag innebar vila från träning. I morgon drar det igång igen. Ska försöka mig på morgonpromenader måndag, onsdag, torsdag och fredag morgon. Tisdag morgon blir det ett pass spinning/styrka

En ny träningsvecka väntar. Ser fram mot det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: