Lördag 14 september 2013

Världen har aldrig mått så bra.

Smaka på den.

Världen har aldrig mått så bra.

Känns det igen från tidningarna eller TV?

Världen har aldrig mått så bra.

När Sverige gick från att vara världens fattigaste land runt 1870 till att 100 år senare vara ett av världens rikaste länder så växte svensk ekonomi med ca 1% per år. Nu växer hela världen med 3,5% per år.

3,5% är enormt mycket!

Världen har aldrig mått så bra.

Barnadödlighet har aldrig varit så låg som den är nu nu. De som lider av fattigdom har aldrig varit så få. Vi har inga krig (mellan länder).

Världen har aldrig mått så bra!

Det är inte riktigt den bild som vi får när vi slår på TV eller läser tidningen. Den bild vi får där är snarare att världen håller på att falla sönder och katastrofen är nära.

Det här är ingenting som jag har hittat på själv. I maj var jag och lyssnade på ekonomiprofessorn Kjell A. Nordström som var i Borås och höll en mycket inspirerande föreläsning. Föreläsningen byggde just på temat att världen ar aldrig mått så bra. Därmed inte sagt att det inte finns bekymmer på olika håll i världen. För det gör det definitivt.

Oavsett om det är så eller inte. Oavsett om man tror på det eller inte.

Det är mycket roligare att ha en positiv bild på näthinnan än motsatsen.

Hur är det man säger? Optimisten och pessimisten får rätt ungefär lika ofta. Men optimisten har mycket roligare under tiden.

Hoppas att du får en bra helg! Idag ska jag springa Kretsloppet i Borås. En mil. Eller springa förresten. Det är väl kanske en definitionsfråga. Jag börjar i sista startgrupp tillsammans med de som har tänkt att gå. Sen får vi se. Det ska i vilket fall som helst bli riktigt kul. Inte minst med tanke på att just springa inte varit aktuellt på flera år för min del eftersom jag har haft problem med mina knän. Hoppas de håller idag. Testade två milrundor förra helgen så det ska förhoppningsvis fungera.

Wish me luck!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: