Lördag 28 september 2013 – Mat

image

Blev lammkotletter med potatisgratäng,  svampstuvning och grönsaker.

Gjorde en marinad på rapsolja pressad vitlök svartpeppar färsk rosmarin och grovsalt.
Hackade rosmarinen. Mortlade med hel svartpeppar och grovsalt.  Pressade i vitlök. Kotletterna i en bunke, rikligt med olja på. Blanda runt.  På med kryddblandningen och blanda runt.
Låt stå. Blands då och då.

Skala och skiva potatis tunt. Skiva lök tunt. Smörj en form. I med ett lager potatis. Salta, peppra och pressa vitlök över.  På med löken och ett lager potatis till. Salta och peppra igen. Pressa över mer vitlök. Slå på grädde.  Brukar ha ett par klickar smör på också. In i ugnen på 175 grader. Öka till 225 när det börjar bli färdigt så det blir en fin yta.

Fräs kantareller i smör. Slå på grädde. Salta och peppra.  Låt koka ihop.  Red av om nödvändigt.

Bryn kotletterna i rikligt med smör. Jag använde en grillpanna i gjutjärn. Lägg i en form. Sätt i en ugnstermometer. Sätt in i ugnen i 125 grader.  Helt färdigt när termometern visar 70 grader.

Koka upp vatten med salt.  Släng i broccoli buketter. Sätt klockan på tre minuter.  När den slår om till två slänger du i färska bönor.  Sista minuten får ärtskidorna koka med. Slå av vattnet direkt. Låt rinna sv. Häll upp i en skål och salta med flingsalt. 

Blev gott !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: