Fredag 27 december 2013

image

Fredagens middag blev en som vanligt fantastisk torskrygg från Fisk & Sånt.
Torskryggen halstrades lätt i pannan och fick sedan bli färdig i ugnen på drygt 100° till 50° innertemperatur. En rödvinssås som jag hittade i frysen fick duga till. God var den. Gjorde en potatis och jordärtskockspuré till. Några potatisar och jordärtskockor som fick koka mjuka. Pressades sedan och mixades med lite smör och mjölk till en slät puré. Grön sparris och ärtskidor som bara får koka en kort stund.
Till sist pricken över i.  Strimlad rökt sidfläsk som steks knaprigt. Passar utmärkt till torsken. 
Serverade en Pio Cesare till. Mums!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: